Τουλάχιστον τέσσερις ισλαμιστές αντάρτες σκοτώθηκαν σε μία δεύτερη επιδρομή σήμερα από ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στις περιοχές των φυλών του βορειοδυτικού Πακιστάν, καταφύγιο της Αλ Κάιντα και των συμμάχων της Ταλιμπάν, σύμφωνα με αξιωματούχους των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε τέσσερις πυραύλους που έπληξαν ένα σπίτι στο χωριό Χισοχέλ, περίπου τριάντα χιλιόμετρα ανατολικά της Μιρανσάχ, την κύρια πόλη στην περιοχή των φυλών του Βορείου Ουαζιριστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, δήλωσαν οι αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ένα τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος των ΗΠΑ έριξε τέσσερις πυραύλους. Τουλάχιστον τέσσερις αντάρτες σκοτώθηκαν», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ασφάλειας. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από έναν από τους συναδέλφους του.

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η ταυτότητα αυτών που σκοτώθηκαν.Τουλάχιστον τέσσερις άλλοι αντάρτες, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού ενός ηγέτη των Ταλιμπάν, σκοτώθηκαν λίγες ώρες νωρίτερα σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ, αυτή τη φορά στο Νότιο Ουαζιριστάν, σε μια άλλη περιοχή των φυλών στα βορειοδυτικά, ανακοίνωσαν πακιστανοί στρατιωτικοί.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε εκεί τέσσερις πυραύλους σε ένα όχημα που μετέφερε αντάρτες στο Αζάμ Ουάρσακ.