Ο πακιστανικός στρατός διέψευσε σήμερα ένα ρεπορτάζ του BBC, σύμφωνα με το οποίο ο στρατός μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, προμήθευε και προστάτευε Αφγανούς Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

Σε συνεντεύξεις τους στο δεύτερο κανάλι του ΒΒC, για ένα ντοκιμαντέρ το πρώτο μέρος του οποίου μεταδόθηκε χθες, αρκετοί χαμηλόβαθμοι διοικητές των ταλιμπάν αναφέρθηκαν σε μία εκτεταμένη υποστήριξη από το Πακιστάν.

Επιπλέον, ένας πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Αφγανιστάν ανέφερε ότι το 2006 είχαν δοθεί στον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν στρατηγό Περβέζ Μουσάραφ πληροφορίες ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν κρυβόταν στο βόρειο Πακιστάν.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η αναφορά είναι εξαιρετικά διαστρεβλωμένη, είναι μονόπλευρη, δεν περιλαμβάνει την εκδοχή της πλευράς η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από αυτήν την αναφορά» δήλωσε ο Ατάρ Αμπάς, εκπρόσωπος του πακιστανικού στρατού.

«Εκτός από αυτό, είναι αντικειμενικά λάθος» πρόσθεσε. Ένας διοικητής των Ταλιμπάν δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι το Πακιστάν έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στην παροχή προμηθειών και ενός καταφυγίου για τους Αφγανούς μαχητές.