Αυξάνονται ώρα με την ώρα οι νεκροί από τα 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία, που είχε επίκεντρο στη θάλασσα, ανοιχτά της επαρχίας Άτσεχ στα βόρεια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Guardian οι νεκροί είναι τουλάχιστον 54 και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν πολλοί παγιδευμένοι στα ερείπια.

INDONESIA1

Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να απεγκλωβίσουν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα στην περιοχή που είχε καταστραφεί ξανά από σεισμό και τσουνάμι στις 26 Δεκεμβρίου 2004. Τα 6,5 Ρίχτερ έκοψαν στα δύο δρόμους και κολώνες ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μετά την αρχική δόνηση ακολούθησαν τουλάχιστον πέντε μετασεισμοί.

INDONESIA2

Οι τραυματισμένοι ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 78, τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, ενώ παρατηρούνται ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Ο 37χρονος Hasbi Jaya κοιμόταν στο σπίτι με την οικογένειά του όταν έγινε ο σεισμός. «Τρέξαμε αμέσως έξω από το σπίτι το οποίο κατέρρευσε. Τα πάντα από την οροφή μέχρι το πάτωμα διαλύθηκαν. Κοίταξα γύρω μου και όλα τα σπίτια των γειτόνων μου είχαν καταρρεύσει» λέει.

INDONESIA3 INDONESIA5 INDONESIA4 INDONESIA6 INDONESIA7 INDONESIA8 INDONESIA9