Γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Εκείνη ήταν μια 23χρονη δημοσιογράφος που εργαζόταν στο περιοδικό «Paris Match» και είχε αναλάβει το ρεπορτάζ για το σοσιαλιστικό κόμμα (PS). Εκείνος ένας 34χρονος βουλευτής που βρισκόταν στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να εξελιχθεί η σχέση τους από επαγγελματική σε ερωτική (το 2006) και σήμερα το ζεύγος Φρανσουά Ολάντ και Βαλερί Τριερβιλέρ κάνει… πρόβες για το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η ερωμένη, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», έγινε και επισήμως η σύντροφος του σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της χώρας, μετά τον χωρισμό του τελευταίου με την πρώην σύντροφό του Σεγκολέν Ρουαγιάλ το 2007. Οχι τυχαία, η Βαλερί θεωρήθηκε ως μία από τις αιτίες της ρήξης μεταξύ Ολάντ και Ρουαγιάλ, οι οποίοι είχαν αποκτήσει τέσσερα παιδιά, αλλά δεν είχαν ενωθεί με τα δεσμά του γάμου.

«Αντισταθήκαμε, γιατί η σχέση μας ήταν απολύτως απαγορευμένη. Τότε ήμουν παντρεμένη, εκείνος επίσης δεν ήταν ελεύθερος και επιπλέον ήταν και πολιτικός» εξομολογείται στο «Nouvel Observateur» η 46χρονη δημοσιογράφος και χωρισμένη μητέρα τριών παιδιών. Παρά τις συχνές δημόσιες εμφανίσεις της στο πλάι του σοσιαλιστή πολιτικού, η Τριερβιλέρ δηλώνει ότι θέλει να αποφύγει την υπερβολική έκθεση και να βρει τους ρυθμούς της, καθώς δεν έχει συνηθίσει ακόμη τον νέο της ρόλο. Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός; Ενδεχομένως της πρώτης κυρίας… εν αναμονή.

Η 46χρονη με τις σπουδές πολιτικών επιστημών, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι τερματίζει την πολιτική της εκπομπή στο κανάλι Direct 8 λόγω «ασυμβίβαστου», αναφέρεται ήδη από ορισμένους ως η «νέα Κάρλα Μπρούνι».

Οταν όμως τη ρωτούν γιατί δεν ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Ολάντ την περασμένη Κυριακή, ώστε να γιορτάσει την άνετη επικράτησή του στις προκριματικές, σπεύδει να διευκρινίσει ότι η νίκη δεν ήταν δική της και πως εκείνη και ο σύντροφός της δεν λειτουργούν ως ζευγάρι αλά αμερικανικά.

«Δεν επέλεξα τη δημόσια ζωή. Επέλεξα τον Φρανσουά. Αλλά θα προσαρμοστώ», λέει η Τριερβιλέρ στο «Paris Match», υποσχόμενη να βάλει κάποια όρια στη δημοσιοποίηση της προσωπικής της ζωής. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ότι με τον Ολάντ μιλάνε πολύ για πολιτική, αλλά επισημαίνει ότι ο επίδοξος πρόεδρος της Γαλλίας δεν είναι άνθρωπος που επηρεάζεται εύκολα.

«Ακούει τις γνώμες όλων και στη συνέχεια αποφασίζει μόνος του» λέει η δημοσιογράφος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συμμεριστεί τη νοοτροπία της Αν Σενκλέρ, της συζύγου του Στρος Καν, η οποία έχει δηλώσει ότι όλες οι αποφάσεις τους «λαμβάνονται από κοινού».

Μάλιστα, όταν τίθεται το ερώτημα της επιρροής της στην αλλαγή «λουκ» του Ολάντ (ο οποίος έχει χάσει αρκετά κιλά), η 46χρονη επιστρατεύει το χιούμορ της: «Ακόμη και σ’ αυτό το θέμα πήρε την απόφαση μόνος του. Δεν μπορείς να κάνεις κάποιον να αδυνατίσει με το ζόρι. Φυσικά προσπάθησα να μην του… βάζω τις τηγανητές πατάτες κάτω από τη μύτη. Αναμφίβολα όμως αυτό που τον βοήθησε να αδυνατίσει είναι το… ταλέντο μου στη μαγειρική».