Ο πόλεμος στη Συρία ήταν το αντικείμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της έντασης που προκάλεσαν οι νέες τουρκικές απειλές προς την ΕΕ, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, την ώρα που αντάρτες που στηρίζει η Τουρκία ξεκίνησαν επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης αλ-Μπαμπ από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν και το πλήγμα κατά τούρκων στρατιωτών που η Άγκυρα εκτιμά ότι πραγματοποιήθηκε από την συριακή αεροπορία. Είναι η πρώτη φορά που τούρκοι στρατιώτες σκοτώνονται σε επίθεση των συριακών δυνάμεων.

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τις συνομιλίες «εποικοδομητικές», σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο μέσω των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και μέσω των υπηρεσιών ασφαλείας των δύο χωρών, με στόχο τον συντονισμό των προσπαθειών στη μάχη εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας.