«Μην κατηγορείτε τη Wall Street, μην κατηγορείτε τις τράπεζες. Αν είστε άνεργοι και δεν είστε πλούσιοι, κατηγορείστε τους εαυτούς σας!» Με τα λόγια αυτά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές του 2012 στις ΗΠΑ Χέρμαν Κέιν άσκησε δριμεία κριτική στους Αμερικανούς Αγανακτισμένους και το κίνημα «Καταλάβετε τη Wall Street».

Οι δηλώσεις του Κέιν προκάλεσαν ζωηρά χειροκροτήματα από το κοινό που παρακολουθούσε το debate του CNN.

«Μπορεί να είναι οργισμένοι με τη Wall Street και τους τραπεζίτες αλλά κατευθύνουν το θυμό τους τους σε λάθος μέρος. Η Wall Street δεν εφάρμοσε λανθασμένες οικονομικές πολιτικές. Η Wall Street δεν ξόδεψε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια  που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Η Wall Street δεν περιφέρεται σε ολόκληρη τη χώρα προσπαθώντας να πουλήσει ακόμα 450 δισεκατομμύρια. Θα έπρεπε να βρίσκονται μπροστά από το Λευκό Οίκο και να εκδηλώνουν την οργή τους», είπε.

Η απάντηση ήρθε από τον Ρεπουμπλικανός Ρον Πάουλ που κατηγόρησε τον Κάιν ότι τα έβαλε στα θύματα της οικονομικής κρίσης. «Νομίζω πως ο κ. Κέιν κατηγόρησε τα θύματα», είπε, «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι θύματα αυτού του κύκλου. Δεν μπορούμε να κατηγορούμε τα θύματα. Εγώ θα πήγαινα στην Ουάσινγκτον όπως και στη wall Street, αλλά θα πήγαινα και στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Αυτοί δημιουργούς τις “φούσκες”».