Ένας από τους πρωταγωνιστές του επιτυχημένου μιούζικαλ «Χάμιλτον», ο οποίος προκάλεσε την οργή του Ντόναλντ Τραμπ όταν κάλεσε, από σκηνής, τον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να διασφαλίσει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των Αμερικανών, διαμήνυσε σήμερα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του.
Ο Τραμπ διαμαρτυρήθηκε έντονα για την ανακοίνωση που διάβασε ο ηθοποίος Μπράντον Βίκτορ Ντίξον, εκ μέρους όλων των ηθοποιών, ενώπιον του Πενς που είχε πάει στο θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση. Με αλλεπάλληλα μηνύματά του στο Twitter κατηγόρησε τον θίασο για «φρικτή συμπεριφορά», υποστήριξε ότι «παρενόχλησαν» τον Πενς και απαίτησε να ζητήσουν συγγνώμη.
Ο ίδιος ο Πενς ωστόσο είπε την Κυριακή ότι δεν προσβλήθηκε και δεν επιζητά τη συγγνώμη των ηθοποιών.
Ο Ντίξον, ο οποίος στην παράσταση υποδύεται τον Άαρον Μπαρ, τον τρίτο αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, είπε στην εκπομπή This Morning του τηλεοπτικού δικτύου CBS ότι δεν υπάρχει λόγος να ζητήσει συγγνώμη ο θίασος.
Επί σκηνής, μπροστά σε όλους τους ηθοποιούς του μιούζικαλ, ο Ντίξον είπε στον Πενς αφού ολοκληρώθηκε η παράσταση, το βράδυ της Κυριακής στη Νέα Υόρκη: «Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας».
Σήμερα ο Ντίξον υπερασπίστηκε το μήνυμα του θιάσου, λέγοντας ότι οι ηθοποιοί ήθελαν «να διαδώσουν ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας» μετά την προεκλογική εκστρατεία που δίχασε τις ΗΠΑ. «Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να ζητήσουμε συγγνώμη. Η συζήτηση δεν είναι παρενόχληση», τόνισε, καλώντας τον Τραμπ να παρακολουθήσει και ο ίδιος την παράσταση. Σημείωσε μάλιστα ότι εκτιμά το γεγονός πως ο Πενς τον άκουσε και ότι αυτή «ήταν η αρχή μιας συζήτησης που ελπίζω ότι θα την συνεχίσουμε».
«Η τέχνη έχει στόχο να φέρνει κοντά τους ανθρώπους, να ξυπνά συνειδήσεις», πρόσθεσε.
Το μιούζικαλ «Χάμιλτον» αφηγείται τη ζωή του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ενός φτωχού μετανάστη που έγινε το δεξί χέρι του Τζορτζ Ουάσινγκτον, δημιούργησε το οικονομικό σύστημα των ΗΠΑ και ίδρυσε την αμερικανική ακτοφυλακή. Ο Χάμιλτον σκοτώθηκε το 1804 σε μονομαχία με τον Μπαρ.