Ασφαλής στο σπίτι της επέστρεψε η 10χρονη Κολομβιανή Nohora Valentina Munoz που είχε απαχθεί στις 29 Σεπτεμβρίου. Η απαγωγή της είχε σοκάρει ολόκληρη την Κολομβία και μεγάλες διαδηλώσεις είχαν διοργανωθεί στη χώρα με αίτημα την απελευθέρωσή της.

Την ανακοίνωση της απελευθέρωσης έκανε ο πρόεδρος της χώρας Juan Manuel Santos που έγραψε στο twitter: «Ας γιορτάσουμε την απελευθέρωση της Nohora Valentina!»

Για την απελευθέρωση της μικρής μεσολάβησε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ενώ παραμένει άγνωστο ποιος την απήγαγε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της στην πόλη Fortul κοντά στα σύνορα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα.

Χιλιάδες άνδρες του στρατού και αστυνομικοί είχαν εμπλακεί στην επιχείρηση εντοπισμού της.

Λεπτομέρειες για το πώς έγινε η διαπραγμάτευση για την απελευθέρωσή της και το ποιος την κρατούσε δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Η μικρή Nohora, κόρη του δημάρχου της πόλης Fortul, είχε απαχθεί από κουκουλοφόρους το Σεπτέμβριο. Αρζικά είχε απαχθεί μαζί της και η μητέρα της αλλά αφέθηκε άμεσα ελεύθερη.

Η πόλη βρίσκεται στην περιοχή Arauca όπου δρουν οι δύο ομάδες ανταρτών της Κολομβίας, ELN και Farc, ωστόσο και οι δύο αρνήθηκαν πως βρίσκονται πίσω από την απαγωγή.

Δείτε το βίντεο