Η ορεινή περιοχή Gojal στο βόρειο Πακιστάν αποκαλύπτει πώς οι παγκόσμιες εξελίξεις έχουν επηρεάσει την επιβίωση των ντόπιων και πώς η τεχνολογία έχει αλλοιώσει την τοπική παράδοση.
Κάτοικοι της είναι οι Wakhi μια εθνική μειονότητα με περσική καταγωγή που πιστεύει στον Ισμαηλισμό, έναν από τους μεγαλύτερους κλάδους του Σιιτισμού.
Μια νέα εθνική οδός και η άφιξη των κινητών τηλεφώνων έχουν αλλάξει την καθημερινότητά τους υιοθετώντας νέους τρόπους ζωής, σύμφωνα με το nationalgeographic.com.
Κορίτσια που παίζουν ένα παιχνίδι κρίκετ κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Στο βάθος, φαίνεται ένα μονοπάτι σε μεγάλο υψόμετρο που οδηγεί στα βουνά Παμίρ του Αφγανιστάν.
Στο χωριό Zood Khun, οι μαθητές συζητάνε για μια επερχόμενη εκδρομή.
Ένα αγόρι παίζει στον τοίχο του σπιτιού του που είναι φτιαγμένο από λάσπη, στο χωριό Kermin, στην κοιλάδα Chapursan.
Η ηλικιωμένη γυναίκα είναι τυφλή και τη φροντίζει ο άνδρας της στο χωριό Darkot.
Οι σέλφις μπροστά από τα υπέροχα βουνά είναι σχεδόν υποχρεωτικές.
Εδώ, μια μητέρα και η κόρη της από το χωριό Hussaini πηγαίνουν με τα πόδια στα βοσκοτόπια τους για να συλλέξουν τροφή για τα ζώα τους.
Μια νύφη και οι φίλες της γελάνε για μια φωτογραφία.
Το απομακρυσμένο χωριό Shimshal, ιδανικό για πεζοπορία είχε πολλούς τουρίστες μέχρι το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους οπότε και ο αριθμός τους συρρικνώθηκε.
Ο φοιτητής Shah Bul Masoom παίζει τραγούδια στο ραμπάμπ του, ένα παραδοσιακό όργανο στο Πακιστάν αναμειγνύοντας την παραδοσιακή μουσική Wakhi με σύγχρονες επιρροές.
Δίπλα η νεαρή γυναίκα μπορεί πλέον να επιλέξει τον άντρα που θέλει να παντρευτεί.
Πρόσκοποι επιστρέψουν στην πατρίδα μετά από μια μονοήμερη εξόρμηση σε ένα κοντινό χωριό.