Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ και Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκαν σήμερα στη Μόσχα για να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον πόλεμο στη Συρία, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Στη συνάντηση αυτή «συζητήθηκε το θέμα της διευθέτησης της συριακής σύρραξης, συμπεριλαμβανομένης και την εξομάλυνσης της κατάστασης στο Χαλέπι», ανέφερε το υπουργείο διευκρινίζοντας ότι έγινε μια «ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων» μεταξύ των δύο στρατηγών.

Όπως μεταδίδει το Αθηναικό Πρακτορείο ο Γκερασίμοφ ενημέρωσε τον Τούρκο ομόλογό του για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία ώστε “να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στο Χαλέπι”. Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στη Μοσούλη, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, όπου είναι σε εξέλιξη μια ευρεία επιχείρηση για την εκδίωξη των τζιχαντιστών και την ανακατάληψη της πόλης.

«Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα» συνεχίζει η ανακοίνωση, διαβεβαιώνοντας ότι Μόσχα και Άγκυρα συμφώνησαν να συνεχιστούν οι επαφές μεταξύ των δύο στρατηγών.