Την άποψή της σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ εξέφρασε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τη Γαλλία και την οικονομία της, «συμφωνεί ότι η κυβερνητική οικονομική πολιτική είναι η κατάλληλη για το έτος 2011».

Η υπουργός θύμισε ότι το ΔΝΤ στην έκθεσή του για το 2011 «βλέπει» δημόσιο έλλειμμα -6,1% του ΑΕΠ, όπως κι η κυβέρνηση (-6,0%), «επιβραβεύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, ιδίως την πτυχή της που αφορά τις συντάξεις στο μέλλον».

«Χαίρομαι επίσης που το ΔΝΤ συμμερίζεται τη γαλλική προσπάθεια διαχείρισης της διεθνούς οικονομικής κρίσης, εγκρίνοντας ως καλά στοχευμένο και διατυπωμένο το πρόγραμμά μας για ανάκαμψη της οικονομίας μας, εγκρίνοντας την εποπτεία μας στον τραπεζικό τομέα και διαπιστώνοντας σταθερότητα σ’ αυτόν τον τομέα» επισήμανε η κυρία Λαγκάρντ.

Ωστόσο, η Γαλλία υπουργός τήρησε «σιγήν ιχθύος» σχετικά με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, ότι το δημόσιο έλλειμμα θα πέσει τελικά στο «σύννομο» 3% του ΑΕΠ μόλις το 2015 κι όχι του στις αρχές του 2013, όπως ανακοινώνει το Παρίσι. Εξάλλου το ΔΝΤ «βλέπει» πολύ ήπια τη γαλλική ανάπτυξη, δηλαδή 1,6% του χρόνου και 1,8% για όλο το 2012.