Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς εκτίμησε ότι η λύση στο ζήτημα του Κοσόβου μπορεί να εξευρεθεί μόνο με διεθνή διάσκεψη, τονίζοντας ότι πρέπει να μελετηθεί επίσης αναθεώρηση του σχεδίου Αχτισάαρι.

Ο κ. Μιτσούνοβιτς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, ανέφερε ότι πολλοί Ευρωπαίοι βουλευτές ήταν θετικοί στην ιδέα διεξαγωγής διεθνούς διάσκεψης.

Όπως εξήγησε, στη διεθνή διάσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι του Βελιγραδίου, της Πρίστινας και των Βρυξελλών, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα αναθέσει στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eulex) την υλοποίηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και την οικοδόμηση θεσμών στο Κόσοβο.

Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης εκτίμησε ότι στην επίλυση του προβλήματος του Κοσόβου η Σερβία πρέπει να ξεκινήσει από την πραγματική κατάσταση, καθώς είναι σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να διοικεί το Κόσοβο και να εξετάσει, αν με νέο τρόπο είναι δυνατό να διευθετηθούν το ζήτημα του βορείου Κοσόβου, η αυτονομία των σερβικών θυλάκων και άλλα ζητήματα.