Οι διώξεις των αλμπίνων στην Τανζανία έχουν τις ρίζες τους στην πεποίθηση ότι τα μέρη του σώματος τους μπορούν να μεταδώσουν μαγικές δυνάμεις, αλλά επίσης διώκονται και από εκείνους που πιστεύουν ότι είναι καταραμένοι και φέρνουν κακή τύχη.
Ένα ασφαλές καταφύγιο έχει δημιουργηθεί όμως γι’ αυτούς, καθώς είναι σε συνεχή κίνδυνο από τους κυνηγούς που θέλουν να τους τεμαχίσουν στην κυριολεξία και να πουλήσουν τα μέρη του σώματος τους σε μάγους. Σε ορισμένα μέρη, πολλά παιδιά έχουν δολοφονηθεί κατά τη γέννηση, έχουν θυσιαστεί σε τελετουργικά ή έχουν βιαστεί επειδή υπάρχει η αντίληψη ότι οι σεξουαλικές σχέσεις με έναν αλμπίνο μπορούν να θεραπεύσουν το AIDS.
Πολλοί αλμπίνοι λοιπόν, και οι οικογένειές τους στην Τανζανία επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα χωριά τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από το στίγμα και τις διώξεις που αντιμετωπίζουν.
Η φωτορεπόρτερ Ana Palacios έχει επισκεφτεί ένα καταφύγιο-«φρούριο» στην Τανζανία τρεις φορές για να μάθει περισσότερα για τα δεινά των συγκεκριμένων ανθρώπων.
Στην Τανζανία υπολογίζεται ότι ζουν περίπου 8.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά με αλμπινισμό, αλλά εκτιμάται ότι είναι πολλοί περισσότεροι που είτε δεν γνωρίζουν το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης που έχει φτιάξει το καταφύγιο ή επιλέγουν να κρύβονται.
«Η κυβέρνηση της Τανζανίας έχει θεωρήσει απαραίτητο να δημιουργήσει ειδικά κέντρα για την προστασία των ατόμων με αλμπινισμό καθώς έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τους από φόβο μήπως σφαγιαστούν από τους εμπόρους που πωλούν τα άκρα και τα όργανά τους σε μάγους ώστε να οι τελευταίοι να φτιάξουν διάφορα φίλτρα», αναφέρει η ίδια.
Περίπου 200 άνθρωποι εργάζονται στη γη, άλλοι φτιάχνουν τα δικά τους ρούχα. Παράλληλα, υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας, αν και ο πραγματικός στόχος του καταφυγίου είναι να λειτουργεί σαν ένα προστατευτικό φρούριο.
Δείτε φωτογραφίες της καθημερινότητάς τους όπως τις κατέγραψε η φωτορεπόρτερ και δημοσιεύονται στη Daily Mail…