Μπορεί η οικονομία να δοκιμάζεται σε όλο τον κόσμο και οι αγορές να κλυδωνίζονται, η έξοδος των Νεοϋορκέζων για φαγητό δεν φαίνεται πάντως να περνά κρίση, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι κάτοικοι του «Μεγάλου Μήλου» βγαίνουν για φαγητό κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, παρότι οι τιμές έχουν πάρει την… ανηφόρα και μάλιστα κατά 4%, τη μεγαλύτερη, δηλαδή, αύξηση από το 2006.
Η μελέτη κατέγραψε επίσης τγην αναλογία λουκέτων και ανοίγματος νέων εστιατορίων με τα δεύτερα να κυριαρχούν με αναλογία μεγαλύτερη του 2 προς 1, η μεγαλύτερη δηλαδή από το 2007, τη χρονιά πριν ξεσπάσει η κρίση.
«Η νέα έρευνα δείχνει πως η βιομηχανία εστίασης της πόλης έχει σταθεροποιηθεί και μπορεί τώρα να “ανεβαίνει”, δήλωσε ο Tim Zagat, συνιδρυτής της εταιρείας Zagat που διενεργεί έρευνες σχετικά με εστιατόρια και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.