Στο ποσό των 15.200 λιρών έφτασε να πουληθεί ένα σετ από «χρυσόδετες τεχνητές οδοντοστοιχίες», που φορούσε ο ηγέτης της Βρετανίας την περίοδο του πολέμου σερ Ουΐνστον Τσόρτσιλ . Η… μασέλα βγήκε σήμερα σε πλειστηριασμό στην περιοχή του Νόρφολκ.

Οι τεχνητές οδοντοστοιχίες αγοράστηκαν από πλειοδότη που κατέβαλε ποσό σχεδόν τριπλάσιο από την ανώτατη τιμή που αναφερόταν στον κατάλογο της δημοπρασίας, γύρω στις 5.000 στερλίνες, ανακοινώθηκε από τον οίκο «Keys Auctioneers» που διοργάνωσε τον πλειστηριασμό, στο Αϊλσαμ στην κομητεία του Νόρφολκ.

«Τα δόντια πουλήθηκαν πολύ γρήγορα. Η διάθεσή τους προκάλεσε ένα τεράστιο ενδιαφέρον ανάμεσα στους παρόντες στην αίθουσα του πλειστηριασμού, ενώ για το συγκεκριμένο δεχθήκαμε και εννέα τηλεφωνήματα με προσφορές», δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου.

Ο συλλέκτης που απέκτησε τις τεχνητές οδοντοστοιχίες είναι Βρετανός και μάλιστα έχει στην κατοχή του και το μικρόφωνο, από το οποίο ο «Πατέρας της Νίκης» ανήγγειλε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το 1945.

Η συγκεκριμένη οδοντοστοιχία ήταν φτιαγμένη έτσι ώστε να διευκολύνεται πολύ στην άρθρωσή του ο Τσόρτσιλ… Αυτό πιστοποίησε σήμερα ο γιος του οδοντοτεχνίτη που τις έφτιαξε, κ. Νάϊτζελ Κούντλιπ. «Ο Τσόρτσιλ συνήθιζε να πετά τις οδοντοστοιχίες του μέσα στο δωμάτιο όταν ήταν οργισμένος. Μάλιστα, ο πατέρας μου έλεγε ότι καταλάβαινε πόσο καλά για τα βρετανικά και τα συμμαχικά συμφέροντα πήγαιναν οι πολεμικές επιχειρήσεις, από το πόσο μακριά πέταγε τις οδοντοστοιχίες του ο σερ Ουΐνστον», αφηγήθηκε με γλαφυρό τρόπο στους δημοσιογράφους ο Κούντλιπ.