Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε ειδικό δικαστήριο τον Άλι αλ Ταουίλ, έναν διαδηλωτή που δολοφόνησε έναν αστυνομικό σε σιιτικό προάστιο στη Μανάμα στο Μπαχρέιν, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου.

Ο Ταουίλ, μαζί με έναν άλλο άντρα, που καταδικάστηκε σε ισόβια, κατηγορούνται ότι σκότωσαν εκ προμελέτης έναν αστυνομικό εν ώρα καθήκοντος στη Σίτρα με τρομοκρατικούς σκοπούς, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις σε δημόσιους δρόμους.

Δικαστήριο καταδίκασε επίσης 20 γιατρούς σε ποινές κάθειρξης πέντε ως δεκαπέντε ετών κρίνοντάς τους ενόχους για κλοπή φαρμάκων και αποθήκευση όπλων στην διάρκεια των ταραχών στο βασίλειο του Κόλπου.

Οι σιίτες του Μπαχρέιν είχαν βγει στους δρόμους της χώρας το Φεβρουάριο και το Μάρτιο με αίτημα τη μεγαλύτερη πρόσβαση σε δουλειές και συμμετοχή στην κυβέρνηση, όμως η βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων με τη συνδρομή της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η επιβολή στρατιωτικού νόμου ανέσχεσε το κίνημα αυτό.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες τραυματίστηκαν και πάνω από 1.000 συνελήφθησαν, στην πλειοψηφία τους σιίτες, στην διάρκεια της καταστολής.