Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε στον ομόλογό του των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ότι η μάχη εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων στη Συρία πρέπει να ενταθεί, διότι χρησιμοποιούν χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Οι Λαβρόφ και Κέρι συζήτησαν για τη Συρία σε μια τηλεφωνική τους συνδιάλεξη, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν μία ημέρα αφού η Μόσχα επέκρινε έντονα τον τρόπο που ενεργούν οι ΗΠΑ στη Συρία, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι προσφέρει υποστήριξη εναντίον ανταρτών οι οποίοι κάνουν χρήση χημικών όπλων εναντίον άμαχου πληθυσμού, αλλά κι ότι σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών.

Σε μια ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, αναφέρεται ότι συζητήθηκαν «τα βήματα που η Ρωσία και οι ΗΠΑ, χώρες οι οποίες συμπροεδρεύουν στη ΔΟΣΣ (σ.σ. Διεθνής Ομάδα Στήριξης της Συρίας) πρέπει να κάνουν ώστε να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Συρία, όπως προβλεπόταν στις συμφωνίες που συνήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τζον Κέρι στη Μόσχα την 14η-15η Ιουλίου».