Μαχητές πιστοί στο Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, το νέο καθεστώς της Λιβύης, κατέλαβαν τη νότια πόλη Τζούφρα  εκδιώκοντας τους μαχητές που παραμένουν πιστοί στον Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου αργά σήμερα.

«Ολόκληρη η περιοχή της Τζούφρα ενημερωθήκαμε ότι απελευθερώθηκε», δήλωσε ο Φάτι Μπασαάγα στους δημοσιογράφους στη Μιζουράτα.

Η Τζούφρα, που βρίσκεται περίπου 700 χλμ. νοτιοανατολικά της Τρίπολης, ήταν ένα από τα τελευταία προπύργια του Καντάφι και αξιωματούχοι του Συμβουλίου είχαν κάνει λόγο περί της πιθανότητας να υπάρχουν εκεί αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες όπλων.

Δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή ότι η πόλη κατελήφθη από τους μαχητές των εξεγερμένων.

Στο μεταξύ το τηλεοπτικό δίκτυο Arrai, το οποίο έχει μεταδώσει πολλά ηχητικά μηνύματα του συνταγματάρχη Καντάφι, των γιων του και συνεργατών του, μετέδωσε ότι πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη του NATO έπληξαν ένα νοσοκομεία στην γενέτειρα του Καντάφι Σύρτη σήμερα, τραυματίζοντας έναν ουκρανό γιατρό και ασθενείς του.

Ο τηλεοπτικός σταθμός, ο οποίος εδρεύει στη Συρία, ανέφερε ότι ο γιατρός, που ανέφερε πως λέγεται Αλεξάντρ, τραυματίστηκε σοβαρά από την επίθεση. Ανέφερε ακόμα ότι πολλοί ασθενείς τραυματίστηκαν από θραύσματα που έπληξαν το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιμπν Σίνα στη Σύρτη.