Ο Γουέιν Σουάν ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Euromoney ως ο καλύτερος υπουργός Οικονομικών του κόσμου. Η απονομή του βραβείου θα γίνει κατά τη διάσκεψη της G20 στο τέλος της εβδομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ψήφιση του Σουάν αναμένεται να τονώσει κάπως το ηθικό της κυβέρνησης Γκίλαρντ που παραπαίει στις δημοσκοπήσεις. Ο Σουάν θα βραβευτεί  για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την παγκόσμια οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα η Αυστραλία να αποφύγει την ύφεση.

Είναι ο δεύτερος Αυστραλός θησαυροφύλακας που τιμάται με το βραβείο αυτό με πρώτο τον  Πολ Κίτιγκ και μετέπειτα πρωθυπουργό της Αυστραλίας το 1984.

Αντιθέτως ο Πίτερ Κοστέλο, ο μακροβιότερος θησαυροφύλακας στην ιστορία της Αυστραλίας και ο άνθρωπος που κατέθετε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, δεν έχει τιμηθεί.

Αυτή η βράβευση προκαλεί και αντιδράσεις με κάποιους να υποστηρίζουν ότι το βραβείο στερείται σοβαρότητας, αφού ο Σουάν δεν έχει καταθέσει κανένα πλεονασματικό προϋπολογισμό, αλλά οι τέσσερις προϋπολογισμοί έχουν ένα συνολικό έλλειμμα 154 δισεκατομμυρίων δολαρίων.