Την ανάγκη να γίνει σεβαστή η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία τονίζει ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή. Πρέπει να γίνει το παν προκειμένου να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές», έγραψε πριν από λίγο στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο εκπρόσωπος της Άγγελα Μέρκελ.

Παράλληλα, τουρκικής καταγωγής πολίτες συγκεντρώνονται τις τελευταίες ώρες σε διάφορες γερμανικές πόλεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το περιοδικό «Der Spiegel», εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βρέμης κρατώντας τουρκικές σημαίες.

Στην Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, με ή χωρίς γερμανική υπηκοότητα.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν απηύθυνε έκκληση για ηρεμία στην Τουρκία καθώς τα ΗΕ προσπαθούν να αποσαφηνίσουν την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Διεθνή Οργανισμού.

« Ο γ.γ. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία. Έχει γνώση των αναφορών για μια απόπειρα πραξικοπήματος στην χώρα. Τα Ηνωμένα Έθνη αναζητούν να αποσαφηνίσουν την κατάσταση που επικρατεί επί του εδάφους και απευθύνει έκκληση για ψυχραιμία», δήλωσε ο εκπρόσωπος Φαρχάν Χαγκ.