Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Η συγκλονιστική φωτογραφία από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

ΤΟΥΡΚΙΑ

Αχμενταμπάντ, Ινδία. Μαθητές αλληλέγγυοι στον γαλλικό λαό

ath-reut-12

Μικροί μαθητές προσεύχονται για τα θύματα της Νίκαιας στο Αχμενταμπάντ της Ινδίας. Η αιματηρή επίθεση με το φορτηγό που σκόρπισε τον θάνατο έκανε τον γύρο του κόσμου και συγκλόνισε σε κάθε γωνιά της γης. Το πλακάτ της εικόνας γράφει: «Αφιερώνεται στους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία».

Λισαβόνα, Πορτογαλία. Η ματωμένη φιέστα

ath-reut-11

Οι ταυρομαχίες αποτελούν κυρίως έκφραση της ισπανικής κουλτούρας. Τη ματωμένη φιέστα τη συναντάμε όμως και στην Πορτογαλία. Στην εικόνα μέλος της ομάδας Barrete Verde βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν ταύρο στην «αρένα» του Campo Pequeno στη Λισαβόνα.

Νίκαια, Γαλλία. Ο τρόμος επέστρεψε

ath-reut-10 ath-reut-9

Σοκαρισμένη βρίσκει τη Γαλλία αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη η επόμενη μέρα της τραγωδίας στην Νίκαια. Φορτηγό με οδηγό τον 31χρονο γαλλοτυνήσιο Μοχάμεντ Λαχουαέζ Μπουχλέλ (Mohamed Lahouaiej Bouhlel) έπεσε πάνω στο πλήθος που γιόρταζε την 14η Ιουλίου, ημέρα εθνικής εορτής. Οι νεκροί έφτασαν τους 84 ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία. Λίγες μέρες απομένουν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

ath-reut-8

Απομένουν 22 ημέρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία και το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι έτοιμο να υποδεχθεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός.

Παρίσι, Γαλλία. Λίγες ώρες πριν το τρομοκρατικό χτύπημα

ath-reut-7

Το εύθυμο σκηνικό των εορτασμών της εθνικής επετείου στη Γαλλία μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου όταν ένα φορτηγό κατευθύνθηκε προς το πλήθος και, επιταχύνοντας, έπεσε πάνω στον κόσμο διανύοντας δύο χιλιόμετρα κατά τα οποία «σάρωνε» όποιον βρισκόταν στο δρόμο του. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο Παρίσι λίγες ώρες πριν ο μακελάρης σκορπίσει τον θάνατο στη Νίκαια και τίποτα δεν προμήνυε τι θα γίνει.

Καλκούτα, Ινδία. Ήθη και έθιμα ενός άλλου κόσμου

ath-reut-6

Ινδουιστές χάνουν την ισορροπία τους, καθώς τραβάνε το «Rath» ή όπως είναι γνωστό το τεράστιο άρμα του Θεού Jagannath, την τελευταία ημέρα της ινδουιστικής εορτής Rath Yatra στην Καλκούτα της Ινδίας.

Πατζού, Νότια Κορέα. Μπαλέτο για… στρατιώτες

ath-reut-5

Νοτιοκορεάτες στρατιώτες κάνουν μάθημα… μπαλέτου, σε στρατιωτική βάση κοντά στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Σκοπός των μαθημάτων είναι η καταπολέμηση του στρες που βιώνουν οι στρατιώτες που καλούνται να υπηρετήσουν στα πιο οχυρωμένα σύνορα του κόσμου.

Λονδίνο, Βρετανία. Η νέα κυβέρνηση Brexit

ath-reut-4

Η Τερέζα Μέι πήρε εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης Brexit» από τη βασίλισσα Ελισάβετ με μία υπόκλιση. Η Τερέζα Μέι, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον παραιτηθέντα, λόγω Brexit, Ντέιβιντ Κάμερον με την υπόσχεση να διαμορφώσει έναν «τολμηρό, νέο, θετικό» ρόλο της Βρετανίας στη διεθνή σκηνή εκτός Ε.Ε.

Λαχόρη, Πακιστάν. Η καθημερινότητα στη μακρινή Λαχόρη

ath-reut-2

Στη μακρινή Λαχόρη του Πακιστάν η ζωή κυλά σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς από εκείνους της Δύσης. Στη φωτογραφία απεικονίζονται γυναίκες να καλλιεργούν ρύζι σε μια φυτεία στην επαρχία.

Καμπούλ, Αφγανιστάν. Η εποχή του θερισμού

ath-reut-1

Την ίδια ώρα στο Αφγανιστάν έχει φτάσει η εποχή του θερισμού. Στη φωτογραφία, ένας αγρότης θερίζει το σιτάρι στα προάστια της Καμπούλ.