Στη Μόσχα θα βρίσκεται σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας επιδιώκοντας την ενδυνάμωση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο Κάμερον θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Βρετανού ηγέτη στη ρωσική πρωτεύουσα μετά τη δολοφονία του πρώην Ρώσου κατάσκοπος Αλεξάντρ Λιτβινένκο, που έχασε τη ζωή του στο Λονδίνο, όταν δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πλουτώνιο το 2006.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις προσπάθειες του Κάμερον να τονώσει την ασθενή ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας αυξάνοντας τις εξαγωγές σε ταχέως αναπτυσσόμενες αναδυόμενες αγορές όπως η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα.

Το Βρετανό πρωθυπουργό συνοδεύει 24μελής αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων είναι ο πρόεδρος της BP Μπομπ Ντάντλεϊ, ο διευθύνον σύμβουλος της Royal Dutch Shell Πίτερ Βόζερ και ο πρόεδρος της Rolls-Royce, Σάιμον Ρόμπερτσον.