Έξι μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο σεισμός και το τσουνάμι βύθισε στο πένθος την Ιαπωνία, αφήνοντας πίσω τους 20.000 νεκρούς και αγνοούμενους και προκαλώντας μεγάλες ζημιές στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα.

Πολίτες που ζητούν να σταματήσει η χρήση της πυρηνικής ενέργειας βγήκαν μαζικά στους δρόμους του Τόκιο και άλλων πόλεων της χώρας χθες, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή τους για το πώς η κυβέρνηση χειρίστηκε την καταστροφή στις ηλεκτροπαραγωγικές πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Φουκουσίμα.

Αγανακτισμένοι Ιάπωνες μάλιστα σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το υπουργείο Οικονομίας και Εμπορίου προκειμένου να δείξουν την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές στο θέμα των πυρηνικών.

Διαδηλωτές, υπό τον ήχο τύμπανων, κάλεσαν να σταματήσει πλήρως η λειτουργία όλων των πυρηνικών εργοστασίων στην Ιαπωνία και η ενεργειακή πολιτική να αλλάξει, καλώντας να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Τέσσερις νεαροί άνδρες δήλωσαν ότι αρχίζουν 10ήμερη απεργία πείνας με σκοπό να πιέσουν να αλλάξει η πυρηνική πολιτική της Ιαπωνίας.