Αν και ζουν μέσα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σε μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις στην Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντας, οι γυναίκες αυτές δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, φορώντας γάντια του μποξ.

Χωρίς σταθερή εργασία ή μόνιμη στέγη, η 23χρονη Morine Nakilyowa, η 17χρονη Lydia Nantale, η 24χρονη Hellen Baleke και η 20χρονη Diana Tulyanabo έχουν καταφύγει στη πυγμαχία προκειμένου να επιβιώσουν από τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στη πόλη τους, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Τα τελευταία χρόνια, τα δυναμικά κορίτσια, έχουν λάβει μέρος σε τοπικά τουρνουά με σπουδαίες διακρίσεις, αντιπροσωπεύοντας επάξια το Rhino Boxing Club στο οποίο ανήκουν, με έδρα την πόλη Katanga. Ωστόσο και παρά τις επιτυχίες τους, οι γυναίκες δεν έχουν λάβει ακόμη ανάλογη αναγνώριση με τους άντρες συναθλητές τους.

Πάντως, εκτός από τους αντιπάλους τους στα ρινγκ, οι αθλήτριες έχουν να παλέψουν και με την απουσία κάποιου λειτουργικού σώματος στην ερασιτεχνική πυγμαχία και τον περιορισμένο αριθμό αντιπάλων. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να κρατηθούν σε φόρμα, ζητούν από μποξέρ από την Κένυα, τη Ρουάντα και την Τανζανία να αναμετρηθούν σε αγώνες.

Σε κάθε περίπτωση όμως και παρά τις αντιξοότητες, οι 4 αυτές γυναίκες εξακολουθούν να ονειρεύονται πως μια μέρα θα εκπροσωπήσουν την Ουγκάντα σε μεγάλα, διεθνή τουρνουά…

Δείτε φωτορεπορτάζ από τη ζωή των γυναικών αυτών…

boxers1 boxers2 boxers3 boxers4 boxers6 boxers7 boxers8