Ο Ολλανδός Roman Robroek φωτογραφίζει εγκαταλειμμένα μέρη και αν σε αυτά βρει κι ένα πιάνο, που προφανώς έχει πια σιγήσει, δεν παραλείπει να αποτυπώσει στο φακό του την εκκωφαντική σιωπή που αποπνέει.

Ο φωτογράφος εκτιμά πως έχει βρεθεί σε τουλάχιστον 500 εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες, στις φωτογραφικές εξερευνήσεις του, και κάθε φορά που συναντούσε εκεί ένα πιάνο, το φωτογράφιζε συνθέτοντας μια εξαιρετική συλλογή.

Ο 29χρονος έχει φωτογραφίσει πιάνα μεταξύ άλλων στη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Παρότι γνωστοποιεί τις χώρες στις οποίες τα φωτογράφισε, ο Robroek δεν αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τις τοποθεσίες τους προκειμένου να μην συρρεύσουν εκεί βάνδαλοι ή «γκραφιτάδες».

«Όταν ξέρω πως υπάρχει πιάνο στο κτήριο που φωτογραφίζω, είναι το πρώτο πράγμα που βγάζω φωτογραφία. Στόχος μου είναι να βελτιώνω διαρκώς την οπτική μου γωνία αλλά και να αφηγούμαι καλύτερα την ιστορία τους», λέει στη Daily Mail.

«Είναι τόσο όμορφα, μου αρέσει πολύ το σχήμα τους και ο τρόπος που φτιάχνονται. Όποτε θέλω να χαλαρώσω και να αποφορτιστώ πάντα ακούω μουσική πιάνο», προσθέτει.

«Όταν βλέπω πιάνο σε εγκαταλελειμμένα κτήρια, μου αρέσει να σκέφτομαι τους ενοίκους του να παίζουν μουσική στο δωμάτιο που το βρίσκω. Είναι για μένα το πιο ενδιαφέρον μουσικό όργανο», καταλήγει.

piana1 piana2 piana3 piana4 piana5 piana6 piana7 piana8