Ξεκινά στην Τουρκία η δίκη των πανεπιστημιακών που είχαν υπογράψει κείμενο κατά της τουρκικής κυβέρνησης. Σε άλλη αίθουσα του ίδιου δικαστηρίου διεξάγεται παράλληλα η τρίτη ακρόαση των δημοσιογράφων της Cumhuriyet.

Η σημερινή μέρα, όπως αναφέρει η DW,  σημαδεύεται από δύο δίκες που τρέχουν παράλληλα στο ίδιο δικαστήριο της Κων/πολης σε διπλανές αίθουσες. Αν και δεν σχετίζονται, έχουν ωστόσο μια κοινή συνισταμένη: τον περιορισμό στην ελευθερία του τύπου και της έκφρασης στην Τουρκία.

Από τη μια πλευρά ξεκινά σήμερα η δίκη των τεσσάρων πανεπιστημιακών οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της «διάδοσης προπαγανδιστικών μηνυμάτων με στόχο την τρομοκρατία» επειδή πρόσφατα συνυπέγραψαν επιστολή διαμαρτυρίας κατά των στρατιωτικών επιχειρήσεων της τουρκικής κυβέρνησης στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Από την άλλη, σε άλλη αίθουσα του ίδιου δικαστηρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη ακρόαση του αρχισυντάκτη της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet Tσαν Ντούνταρ καθώς και του επικεφαλής του γραφείου της Άγκυρας Ερντέμ Γκιουλ που κατηγορούνται για κατασκοπεία και διάδοση ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο συριακό μέπωτο.