Την πρώτη φορά που ο φωτογράφος από το Χονγκ Κονγκ, Roman Jacquet Lagreze παρατήρησε το μπλε χρώμα στο οποίο «λούζεται» η πόλη, έμεινε εκστασιασμένος. Ήταν μια ζεστή ημέρα του καλοκαιριού και καθώς έδυε ο ήλιος, ο ουρανός έριχνε ένα γαλάζιο πέπλο πάνω στην αχανή μητρόπολη. Ήταν ξετρελαμένος και «μεθυσμένος» με τα υπέροχα χρώματα που, για τα επόμενα δυο χρόνια, κυνηγούσε τη μπλε στιγμή – εξ ου και το πρότζεκτ του, The Blue Moment.

Το The Blue Moment, εξηγεί ο καλλιτέχνης, δεν το βλέπεις κάθε μέρα, όταν ο ήλιος αποσύρεται στο «σπίτι» του. Είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια, όταν ο ουρανός είναι καθαρός και το κλίμα είναι το σωστό. Αυτό το «κινηματογραφικό» φως, «λούζει» και τα υπερυψωμένα τσιμεντένια μεγαθήρια, που στεγάζουν κατοικίες και γραφεία στο Χονγκ Κονγκ – διαρκεί ελάχιστα λεπτά, πριν το αστικό τοπίο επιστρέψει στα γνώριμα γκριζωπά χρώματα.

oyranoxistihonasggadj2 oyranoxistihonasggadj3 oyranoxistihonasggadj4 oyranoxistihonasggadj5 oyranoxistihonasggadj8 oyranoxistihonasggadj6 oyranoxistihonasggadj7 oyranoxistihonasggadj9 oyranoxistihonasggadj10 oyranoxistihonasggadj11 oyranoxistihonasggadj12 oyranoxistihonasggadj13 oyranoxistihonasggadj14 oyranoxistihonasggadj15 oyranoxistihonasggadj16