Αθώος δήλωσε ο Γκόραν Χάτζιτς, πρώην αξιωματούχος των Σερβοκροατών στη διάρκεια του πολέμου της Κροατίας (1991-1995), στη δεύτερη εμφάνισή του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την Πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) στη Χάγη.

Ο Γκ.Χάτζιτς είχε κάνει τον Ιούλιο χρήση του δικαιώματός του να καθυστερήσει για 30 ημέρες να δηλώσει αθώος ή ένοχος, όπως το επιτρέπει ο κανονισμός του ICTY.

Ο πρώην αξιωματούχος των Σερβοκροατών στη διάρκεια του πολέμου της Κροατίας (1991-1995) συνελήφθη στη Σερβία τον Ιούλιο. Ήταν ο τελευταίος καταζητούμενος του ICTY για εγκλήματα πολέμου, ο οποίος κρυβόταν εδώ και επτά χρόνια, υπήρξε πρόεδρος της αυτοανακηρυχθείσας «Δημοκρατίας της Σερβικής Κράινα».

Αντιμετωπίζει 14 κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ανάμεσά τους αυτές των διώξεων, της εξόντωσης, των βασανιστηρίων, των απελάσεων και της συμμετοχής σε εγκλήματα που διέπραξαν Σέρβοι στρατιώτες στην Κροατία.

Θεωρείται υπεύθυνος για τη σφαγή σχεδόν 300 ανδρών στο Βούκοβαρ το 1991 από Σερβοκροάτες στρατιώτες και για την απέλαση περίπου 20.000 ανθρώπων από την πόλη.