Ο αρτοποιός Antonio Arouca φουρνίζει μία φρατζόλα καλαμποκόψωμο βάρους… εβδομήντα κιλών (!). Πριν από εκείνος ο πατέρας του και ακόμα πιο πριν ο παππούς του αναβίωναν το έθιμο αυτό που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα στο χωριό Urgueira στην Πορτογαλία.

Οι κάτοικοι φτιάχνουν την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου, κάθε χρόνο, μία γιγάντια φρατζόλα καθώς η παράδοση λέει πως ο φούρναρης και η οικογένειά του θα έχουν υγεία για πολλά χρόνια και όλοι όσοι φάνε μία φέτα από τη φρατζόλα θα έχουν ευλογία.

Γνωστό ως «το θαύμα της Urgueira», το έθιμο είναι μέρος των εορτασμών  για την Παναγία.