Ο Αμπντελχακίμ Μπελχάτζ, ένας από τους στρατιωτικούς επικεφαλής των αντικαθεστωτικών δήλωσε: «Θα μπούμε στην Τρίπολη εντός μερικών ωρών. Ελπίζουμε ότι ως αύριο θα έχει περάσει στα χέρια μας».

Παράλληλα αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι η συνοικία Τατζούρα, η οποία βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης, τελεί σήμερα το απόγευμα υπό τον έλεγχο των Λίβυων αντικαθεστωτικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Καντάφι βομβαρδίζουν τακτικά τη συνοικία αυτή, αλλά οι αντικαθεστωτικοί εξακολουθούν να έχουν την κατάσταση υπό τον έλεγχό τους.

Ο αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε επίσης ότι οι εξεγερμένοι έχουν εξασφαλίσει όπλα, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Οι αντικαθεστωτικοί που προελαύνουν προς την Τρίπολη από την ορεινή περιοχή Νεφούσα, στη δυτική Λιβύη, βρίσκονται πλέον σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από τη λιβυκή πρωτεύουσα, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Αυτοκινητοπομπή περίπου 100 οχημάτων που μεταφέρει τους αντικαθεστωτικούς και κατευθύνεται προς την Τρίπολη βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή, ο οποίος προσέθεσε ότι ο κόσμος υποδέχεται με χαρά τους αντικαθεστωτικούς.