Από τη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύτηκαν σήμερα δύο ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων στην πόλη Ασντόντ, νότια του Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Η πρώτη ρουκέτα εξερράγη χωρίς να προκαλέσει ζημιές σε ακατοίκητη ζώνη στο Ασντόντ αλλά η δεύτερη τραυμάτισε σοβαρά έναν άνθρωπο και πιο ελαφρά ακόμα έναν.

Δώδεκα ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί στη διάρκεια των τελευταίων ωρών, σύμφωνα με το στρατό. Οι επιθέσεις αυτές εξαπολύονται έπειτα από σειρά ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας, οι οποίες με τη σειρά τους έγιναν έπειτα από μια τριπλή επίθεση χθες κοντά στο θέρετρο Εϊλάτ (νότιο Ισραήλ), η οποία στοίχισε τη ζωή σε οκτώ Ισραηλινούς.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν το θάνατο επτά Παλαιστινίων. Σύμφωνα με τη Σιν Μπετ, την ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, τέσσερις ηγέτες των Επιτροπών Λαϊκής Αντίστασης, «οι οποίες εμπλέκονται σ’ αυτές τις επιθέσεις», εξοντώθηκαν, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός της ριζοσπαστικής οργάνωσης που έχει την έδρα της στη Γάζα, ο Καμάλ αλ-Ναϊράμπ.