Η βρετανική αστυνομία απέτρεψε μία επίθεση των ταραξιών εναντίον μίας «τοποθεσίας» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, αφού εντόπισε μηνύματα στο Twitter και την υπηρεσία μηνυμάτων του Blackberry, όπως αποκάλυψε σήμερα αξιωματούχος της αστυνομίας.

Στη διάρκεια των ταραχών που συγκλόνισαν τη Βρετανία την προηγούμενη εβδομάδα «λάβαμε μέσω Twitter και BBM (η υπηρεσία μηνυμάτων του Blackberry) πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ολυμπιακή τοποθεσία Ουέστφιλντ και η Όξφορντ Στριτ θα ήταν στόχος», δήλωσε η Λιν Όουενς.

Η Όουενς δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ή τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις που θα ήταν στόχος. Το ολυμπιακό πάρκο, που βρίσκεται στο Στράτφορντ στο ανατολικό Λονδίνο, περιλαμβάνει ένα στάδιο, μία πισίνα και ένα ποδηλατοδρόμιο, ενώ πολλοί αγώνες θα διεξαχθούν σε άλλες συνοικίες του Λονδίνου, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα.

«Καταφέραμε να ασφαλίσουμε αυτές τις τοποθεσίες και δεν υπήρξαν ζημιές», πρόσθεσε η Όουενς στη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του κοινοβουλίου που ήταν αφιερωμένη στις ταραχές.

«Μπορέσαμε να αντιδράσουμε διότι παρακολουθούσαμε σε πραγματικό χρόνο το Twitter και το BBM», πρόσθεσε.