Εκατοντάδες χιλιάδες Υεμενίτες διαδήλωσαν ζητώντας να νικήσουν τους «τυράννους», μία ημέρα αφού ο πρόεδρος της χώρας Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ανακοίνωσε ότι βλέπει θετικά το σχέδιο που έχουν προτείνει οι μοναρχίες του Κόλπου για ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στη χώρα.

«Επανάσταση, επανάσταση όλων εναντίων των τυράννων» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στη διάρκεια της διαδήλωσης ενώ εξέφραζαν και την επιθυμία τους για μία «νέα Υεμένη».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τάιζ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Υεμένης, την Ιμπ, τη Σαάντα, το Άντεν και τη Μαρίμπ.

Την ίδια ώρα δεκάδες χιλιάδες οπαδοί του προέδρου Σάλεχ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Σαμπίν στα νότια της Σανάα με το σύνθημα «ο λαός θέλει τον Άλι Αμπντάλα Σάλεχ».

Το πλήθος κρατούσε επίσης φωτογραφίες του Σάλεχ στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που τις είχαν ονομάσει: ημέρα «εθνικής συμμαχίας για την προστασία της νομιμότητας του συντάγματος».

Ο Σάλεχ που αναρρώνει μετά τον τραυματισμό του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε χθες ότι συντάσσεται με το σχέδιο που έχουν προτείνει οι μοναρχίες του Κόλπου για ειρηνική μετάβαση στη χώρα.

Εν τω μεταξύ ένας στρατιώτης έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα όταν αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον μίας περιπόλου στην Τάιζ, στη νότια Υεμένη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SABA. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.