Ένας Παλαιστίνιος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε ελαφρά δύο 20χρονους ισραηλινούς αστυνομικούς σήμερα κοντά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ πριν πέσει νεκρός από ισραηλινά πυρά, ανακοίνωσαν η αστυνομία και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών η οποία έκανε λόγο και για μια τραυματισμένη γυναίκα αλλά από πυρά.

«Ο τρομοκράτης επιτέθηκε από πίσω με μαχαίρι σε ομάδα αστυνομικών, τους οποίους μαχαίρωσε και τραυμάτισε ελαφρά. Η ομάδα απάντησε με ρίψη πυρών και εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, προσθέτοντας ότι ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε.

Η επίθεση σημειώθηκε στην Πύλη της Δαμασκού, τη μεγαλύτερη είσοδο στην Παλιά Πόλη από την πλευρά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ παλαιστινιακής πλευράς της Ιερουσαλήμ.

Η Πύλη της Δαμασκού, σημείο όπου μεγάλος αριθμός ισραηλινών δυνάμεων έχει αναπτυχθεί και όπου κινούνται συνεχώς Παλαιστίνιοι και εβραίοι, αποτελεί συχνό τόπο αντι-ισραηλινών επιθέσεων τους τελευταίους τέσσερις και πλέον μήνες. Στις 3 Φεβρουαρίου, τρεις νεαροί Παλαιστίνιοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος δίπλα στην Ιερουσαλήμ, σκότωσαν εκεί 19χρονη συνοριακή φρουρό πριν πέσουν νεκροί από αστυνομικά πυρά.

Η σημερινή επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε έπειτα από μια νέα επίθεση χθες σε ισραηλινή εμπορική περιοχή στη Δυτική Όχθη, όπου δύο 14χρονοι Παλαιστίνιοι μαχαίρωσαν θανάσιμα ισραηλινό στρατιώτη που φορούσε πολιτικά και τραυμάτισαν ακόμη έναν, προτού ένας πολίτης που οπλοφορούσε τους πυροβολήσει και τους τραυματίσει. Οι έφηβοι διακομίστηκαν σε ισραηλινά νοσοκομεία στην Ιερουσαλήμ.

Τα Παλαιστινιακά Εδάφη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ πλήττονται από ένα κύμα βίας που έχει προκαλέσει τον θάνατο 173 Παλαιστινίων, 27 Ισραηλινών, ενός Αμερικανού, ενός Ερυθραίου και ενός Σουδανού από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν είναι οι δράστες αντι-ισραηλινών επιθέσεων ή απόπειρας επιθέσεων, οι οποίες τις περισσότερες φορές διαπράχθηκαν με μαχαίρι.