Παλαιστίνιος επιχείρησε να μαχαιρώσει ισραηλινό στρατιώτη σήμερα κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων που βρίσκονται στην περιοχή, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Ένας Παλαιστίνιος οπλισμένος με μαχαίρι επιχείρησε να πλήξει στρατιώτη των ισραηλινών δυνάμεων. Οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον του δράστη της επίθεσης, κάτι που προκάλεσε τον θάνατό του», αναφέρει ανακοίνωση του στρατού.

«Η επίθεση σημειώθηκε βορειοανατολικά της Χεβρώνας, στη διασταύρωση του Μπέιτ Εϊνούν, όπου παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν την Τρίτη. Τότε, δύο Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια απόπειρας επίθεσης με μαχαίρι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η Δυτική Όχθη, η Ιερουσαλήμ και το Ισραήλ πλήττονται από κύμα βίας το οποίο έχει προκαλέσει τον θάνατο 151 Παλαιστινίων και 23 Ισραηλινών από την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν, στην πλειονότητά τους ήταν δράστες επιθέσεων ή απόπειρας επιθέσεων εναντίον πολιτών και μελών των ισραηλινών δυνάμεων.

Η Χεβρώνα και τα περίχωρά της αποτελούν σημείο πολλών επιθέσεων ή απόπειρας επιθέσεων με μαχαίρι εναντίον ισραηλινών στόχων.