Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας εξέδωσε εντολή κράτησης για μια μέρα εναντίον ενός 25χρονου και ενός 27χρονου, που συνελήφθηκαν για το επεισόδιο ξυλοδαρμού ενός 25χρονου Νιγηριανού φοιτητή καθώς και για πρόκληση ζημιάς σε αυτοκίνητο Ελληνοκύπριας στο κέντρο της Λευκωσίας.

Οι κατηγορίες που τους προσάπτονται αφορούν σε συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, επίθεση με πρόκληση σωματικής βλάβης εναντίον του Νιγηριανού, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς στο όχημα της Ελληνοκύπριας, πρόκληση ανησυχίας καθώς και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Μια 38χρονη κατήγγειλε ότι , ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της στη Λεωφόρο Μακαρίου, διαπίστωσε ότι μια ομάδα νεαρών που φορούσαν μαύρες μπλούζες καταδίωκε έναν αλλοδαπό, ο οποίος στην προσπάθειά του να διασχίσει τη λεωφόρο έπεσε πάνω στο μπροστινό καπό του οχήματός της.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι νεαροί, που είχαν στην κατοχή τους ρόπαλα, στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν τον αλλοδαπό θρυμμάτισαν το μπροστινό ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου της Ελληνοκύπριας, η οποία ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Ο Νιγηριανός διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας με εκδορές στο σώμα του και τραύμα στο άνω χείλος.