Πατέρας 46 παιδιών- με προσφορά σπέρματων- υποστηρίζει πως είναι ο Declan Rooney, ο οποίος έστησε και την υπηρεσία δωρεάς σπέρματος προκειμένου να βοηθήσει «γυναίκες που έχουν ανάγκη».

Ο άνδρας- που έχει και οκτώ δικά του παιδιά- επιμένει πως δεν παίρνει χρήματα για τη «δουλειά» του.

Ωστόσο οι υπηρεσίες του θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας καθώς υπάρχουν φόβοι πως η ανεξέλεγκτη δράση του μπορεί να είναι επισφαλής.

Ο 43χρονος λέει πως έχει γίνει πατέρας 17 αγοριών και 14 κοριτσιών από πέρσι που έστησε την ιστοσελίδα του. Ισχυρίζεται πως ακόμα 15 γυναίκες κυοφορούν τα παιδιά του ενώ απορρίπτει την κριτική υποστηρίζοντας πως οι δωρήτριες ωαρίων αντιμετωπίζονται ως άγιες ενώ οι δωρητές σπέρματος σαν παλιόπαιδα. «Αλλά δεν κάνω τίποτα κακό, δεν ντρέπομαι, έχω βοηθήσει γυναίκες να κάνουν οικογένεια», τονίζει.

Τα οκτώ παιδιά του Rooney είναι από τέσσερις διαφορετικές μητέρες. Ο 43χρονος λέει πως ταξιδεύει ακόμα και 300 χιλιόμετρα μακριά για να συναντήσει γυναίκες πελάτισσες και χρεώνει μόνο τα έξοδά του.

Στην ιστοσελίδα του αναφέρει πως προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ζευγάρια λεσβιών, γυναίκες μόνες, γυναίκες μπαισέξουαλ και ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που δεν μπορούν να συλλάβουν. Διαφημίζεται μάλιστα μέσω του Facebook και μέσω μια εφαρμογής για κινητά.

Υποστηρίζει μάλιστα πως έχει γίνει τόσο δημοφιλής που μια φορά βοήθησε τρεις γυναίκες να συλλάβουν μέσα σε μόλις ένα 24ωρο.

«Έχω βοηθήσει ανθρώπους που είχαν πάει σε κλινικές και οι απόπειρές τους απέτυχαν, με μένα όμως είχε αποτέλεσμα από την πρώτη. Υπάρχουν περισσότερα μωρά που γεννιούνται στη Βρετάνια μέσω ιδιωτικών δωρεών σπέρματος παρά μέσω ιδιωτικών κλινικών».

Σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς για τη δωρεά σπέρματος, οι νόμιμοι δωρητές μπορούν να προσφέρουν το πολύ σε δέκα οικογένειες.

Ο Rooney ισχυρίζεται πως κάνει έλεγχο υγείας σε όλες τις πιθανές μητέρες ενώ ζητά στοιχεία και για τα εισοδήματα και τα επιδόματά τους για να διασφαλίσει πως μπορούν να φροντίσουν το παιδί.

Στην ιστοσελίδα του μάλιστα αναφέρει πως είναι πρόθυμος να βοηθήσει τις γυναίκες που το θέλουν είτε μέσω τεχνητής γονιμοποίησης είτε «φυσιολογικά αλλά χωρίς δεσμεύσεις».

pugf8uq7

Αρνείται ωστόσο πως έχει κοιμηθεί με γυναίκες που υποτίθεται πως θα βοηθούσε.

«Θα μπορούσα να είχα πάει στο κρεβάτι με αρκετές από τις γυναίκες στις οποίες είχα επιτυχίες, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Έχει να κάνει με το να βοηθάς άλλους ανθρώπους.

Η σύντροφός του, με την οποία έχει τρία παιδιά ηλικίας τριών, δύο και εντός, τον υποστηρίζει στη δωρεά σπέρματος.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με τη Daily Mail, επισημαίνουν επίσης πως τα παιδιά του είναι πιθανό να μεγαλώσουν στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα ετεροθαλή αδέλφια να κάνουν οικογένεια και παιδιά μεταξύ τους.

Ο Rooney λέει πως διασφαλίζει το ότι οι γυναίκες είναι ενήμερες για άλλες λήπτριες και πως η «ιδιωτικότητά τους είναι σεβαστή».

ex47m6nl