Χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της μητέρας, μια φοιτήτρια της κατάφερε να ζήσει μια πολυτελή ζωή, ξοδεύοντας συνολικά 43.200 ευρώ σε ταξίδια ανά τον κόσμο και ψώνια.

Η Lucy Harris πήρε τις πιστωτικές κάρτες της μητέρας της και τις χρέωσε με 21.600 ευρώ σε ταξίδια στη Νέα Υόρκη, την Ιταλία και την Τενερίφη καθώς και σε ψώνια σε γνωστά πολυκαταστήματα.

Ξόδεψε ακόμη 3.410 ευρώ σε λογαριασμούς τηλεφώνου, άλλα τόσα σε ρούχα και δε σταμάτησε εκεί. Αγόρασε ακόμη έπιπλα, προϊόντα περιποίησης και εισιτήρια για διάφορες παραστάσεις.

Η 26χρονη είπε ότι ήθελε να τιμωρήσει τη μητέρα της, επειδή δεν της είπε την αλήθεια για το πόσο σοβαρά άρρωστος ήταν ο πατέρας της προτού πεθάνει από λευχαιμία.

Μάλιστα, είχε πει στη μητέρα της ότι αποφοίτησε πρώτη από το πανεπιστήμιο John Moores του Liverpool, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε καν ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Προσπάθησε ακόμη να βάλει σε δεύτερη υποθήκη το πατρικό της, με το ποσό των 470.290 ευρώ!

Τελικά οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όταν προσπάθησε να κλέψει από τη γιαγιά της 13.642 ευρώ, η οποία πέθανε μέσα σε μια εβδομάδα από τη στιγμή που αντιλήφθηκε την απάτη της εγγονής της.

Ο δικαστής Michael Mettyear την καταδίκασε σε εννέα μήνες φυλάκισης, παρά τις εκκλήσεις της μητέρας της να δείξει «έλεος», χαρακτηρίζοντας τις πράξεις της «άκρως κατάπτυστες».

Η μητέρα της υποστήριξε ότι προσπάθησε να σταματήσει την κόρη της, λέγοντάς της ότι θα φώναζε την αστυνομία σε περίπτωση που συνέχιζε… αλλά το «κόλπο» δεν έπιασε!

Η Harris διέπραξε περισσότερες από 160 πράξεις απάτης κατά της μητέρας και της γιαγιάς της μέσα σε 5 χρόνια.

Επί τέσσερα χρόνια η μητέρα της κατηγορούσε τον εαυτό της για τη συμπεριφορά της κόρης της και πλήρωνε τα χρέη που της άφηνε.

Μέχρι που πριν από ένα χρόνο δεν άντεξε άλλο και φώναξε την αστυνομία. Η Harris την παρακάλεσε να αποσύρει τις κατηγορίες υποσχόμενη ότι θα αλλάξει.

Μέσα σε λίγους μήνες είχε βάλει «στόχο» τη γιαγιά της.

Αφού η υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια η μητέρα της έστειλε ένα γράμμα στο δικαστή ζητώντας του να μη βάλει την κόρη της στη φυλακή. «Θέλω να σας παρακαλέσω να μην της στερήσετε την ελευθερία της. Την έχω συγχωρέσει για τις πράξεις της. Πιστεύω ότι όλα οφείλονται στο σοκ που πέρασε από το θάνατο του πολυαγαπημένου της πατέρα. Προσπάθησε πολύ να ξεπεράσει την απώλεια και αντιλαμβάνεται ότι έχει καταστρέψει τη ζωή της» έλεγε μέσα σε αυτό.

Αλλά ο δικαστής Mettyear απάντησε ότι δεν το δέχεται και ότι δε μπορεί να οφείλονται όλες αυτές οι πράξεις στην απώλεια του πατρός της. «Αναμφίβολα πέρασες δύσκολες στιγμές, αλλά όσα έκανες ήταν ανέντιμες πράξεις» είπε.