Ένα ευρύτερο μέτωπο της ιταλικής Δεξιάς απέναντι στον πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, επιχειρεί να στήσει ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι μαζί με την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά.

Η κίνηση αυτή έρχεται την ώρα που η Λέγκα του Βορρά του Ματέο Σαλβίνι είναι πιο ενισχυμένη δημοσκοπικά από ποτέ, ένεκα και της προσφυγικής κρίσης που πλήττει και την Ιταλία, η οποία την έχει καταστήσει το ισχυρότερο κόμμα στο κατακερματισμένο πολιτικό φάσμα της ακροδεξιάς.

Η κεντρική πλατεία της Μπολόνια έγινε το σκηνικό της «γέννησης» της νέας συμμαχίας μεταξύ της μπερλουσκονικής Forza Italia, της Λέγκας του Βορρά και του μικρότερου δεξιού σχηματισμού «Αδελφοί της Ιταλίας – FdI».

Το στίγμα που επιχείρησαν να καταστήσουν σαφές οι εκπρόσωποι της νέας «δεξιάς Ελιάς» είναι μία συστράτευση ενάντια στον Ρέντσι και τη συγκυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) και της «Νέας Κεντροδεξιάς» του Αλφάνου

«Με αυτήν την ενότητα που ξαναβρήκαμε θα νικήσουμε στις επόμενες εκλογές» σημείωσε ο Μπερλουσκόνι, θέτοντας ως στόχο το 40% στις επόμενες εκλογές για τον νέο συνασπισμό.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ακροδεξιών της Λέγκας του Βορρά τόνισε πως «είμαστε εδώ για να πούμε πως μαζί θα νικήσουμε και θα στείλουμε σπίτι του τον Ρέντσι».