Τυνήσιοι αστυνομικοί πολιόρκησαν σήμερα ένα τζαμί όπου είχαν οχυρωθεί δεκάδες διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Τύνιδα για να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία. Οι αστυνομικοί μπήκαν μέσα στο τζαμί όπου οι διαδηλωτές συνέχιζαν τη διαμαρτυρία τους και τους επιτέθηκαν, όπως κατήγγειλε ο ηγέτης του κόμματος Αλ-Ματζντ, Αμπντελουάχαμπ Ελ-Χένι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, οι δυνάμεις της τάξης παρενέβησαν για να διαλύσουν μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι έριχαν πέτρες προς την πλατεία της Κάσμπα, κατέστρεψαν αυτοκίνητα και τραυμάτισαν πολίτες.

Η καθιστική διαμαρτυρία είχε οργανωθεί μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης με πολλά και διαφορετικά αιτήματα, όπως να παραιτηθούν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, να καταδικαστούν όσοι προέβησαν σε βιαιοπραγίες κατά τη διάρκεια της επανάστασης, να υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Οι πρώτοι διαδηλωτές έφτασαν το πρωί από την επαρχία και συγκεντρώθηκαν στην Κάσμπα αλλά διαλύθηκαν πολύ γρήγορα από τα δακρυγόνα που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας. Θωρακισμένα οχήματα έκλεισαν όλες τις εισόδους προς την πλατεία, ενώ αστυνομικοί και στρατιώτες σχημάτισαν ένα αδιαπέραστο τείχος για να αποτρέψουν όσους θα επιχειρούσαν να διαδηλώσουν στην περιοχή.