Αστυνομικοί επενέβησαν για να καταπνίξουν τις ταραχές που ξέσπασαν στη βρετανική βάση της RAF στην Κύπρο όπου έχουν μεταφερθεί 114 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ορισμένοι από αυτούς θέλουν να ταξιδέψουν στη Βρετανία και να μη μείνουν στην Κύπρο και παρομοιάζουν τις συνθήκες διαμονής τους με τις συνθήκες κράτησης στο Γκουαντάναμο.

Βρετανοί αστυνομικοί, με όπλα taser και χειροπέδες, επιχείρησαν να σταματήσουν έναν από τους άνδρες που σκαρφάλωσε στο φράχτη της βάσης όπου ζουν οι 114 μετανάστες που έφτασαν με βάρκες στο Ακρωτήρι της Κύπρου πριν από λίγες μέρες.

Οι 67 άνδρες, 19 γυναίκες και 28 παιδιά μεταφέρθηκαν από το Ακρωτήρια στη βάση της Δεκέλειας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, 14 άνθρωποι παραδόθηκαν στις κυπριακές Αρχές.

Η ένταση κλιμακώθηκε το βράδυ της Δευτέρας και δύο από τις σκηνές τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ένας από τους μετανάστες απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι ίδιοι οι μετανάστες είπαν στην εφημερίδα πως αν η Βρετανία δεν τους δεχτεί, θα ζητήσουν να έρθουν στην Ελλάδα, τον πρώτο προορισμό τους, ή κάποια χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Ο 37χρονος Ibrahim Marouf, Παλαιστίνιος από τον Λίβανο, απευθύνθηκε για λογαριασμό όλων στον Βρετανό πρωθυπουργό καλώντας τον να δείξει ανθρωπιά. «Είμαστε στα χέρια του. Αν είναι άνθρωπος, το ίδιο είμαστε κι εμείς. Φοβάται πως αν πάμε στη Βρετανία, θα το κάνουν κι άλλοι», τόνισε και εξήγησε πως οι βάρκες έφτασαν στην Κύπρο από λάθος.

«Δεν θέλαμε να έρθουμε εδώ, στην Ελλάδα πηγαίναμε. Κανείς μας δεν θέλει να είναι εδώ, θα έπρεπε να πάμε στην Αγγλία», συνέχισε. «Τους είπαμε πως θέλουμε να πάμε στην Αγγλία και μας είπαν όχι. Τώρα είμαστε σε μία βρετανική φυλακή».

cjajfam2 cjajfam4 cjajfam5 cjajfam3 cjajfam1