Η αστυνομία του Βερολίνου συνέλαβε έναν 32χρονο άνδρα ο οποίος ομολόγησε ότι απήγαγε και σκότωσε ένα προσφυγόπουλο ηλικίας 4 ετών, η τύχη του οποίου είχε προκαλέσει την ανησυχία της γερμανικής κοινής γνώμης εδώ και πολλές εβδομάδες. Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό στο αυτοκίνητο του 32χρονου.

Ο Μοχάμεντ, ένας μικρός Βόσνιος ηλικίας 4 ετών, είχε εξαφανιστεί την 1η Οκτωβρίου από το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βερολίνο, το Λάγκεσο, όπου καθημερινά συνωστίζονται εκατοντάδες αιτούντες άσυλο που επιθυμούν να καταγραφούν επίσημα στα μητρώα κατά την άφιξή τους στη Γερμανία.

Η αστυνομία, που είχε αναθέσει τις έρευνες σε μια ειδική μονάδα, έδωσε στη δημοσιότητα καρέ από μια κάμερα ασφαλείας όπου διακρινόταν το αγοράκι που είχε μαζί του ένα παιχνίδι, να κρατάει το χέρι ενός άνδρα.

phot01

Σύμφωνα με έναν εισαγγελέα, τον 32χρονο -τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- κατέδωσε η μητέρα του, αφότου τον αναγνώρισε στο βίντεο που δημοσιοποίησε η αστυνομία.

Πολλές γερμανικές εφημερίδες, μεταξύ αυτών η Bild, είχαν καλύψει την υπόθεση και έγραψαν ότι την ημέρα της εξαφάνισής του ο μικρός βρισκόταν με τη μητέρα του, που εγκατέλειψε τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πριν από δύο χρόνια, τον αδελφό και την αδελφή του ηλικίας 9 ετών και 5 μηνών αντίστοιχα.