Η μητέρα της γαλλίδας δημοσιογράφου και συγγραφέως, η οποία κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν ότι προσπάθησε να τη βιάσει τον Φεβρουάριο του 2003, κατέθεσε σήμερα ξανά στην αστυνομία η οποία ερευνά την υπόθεση.

Η Αν Μανσουρέ, εκλεγμένη Σοσιαλίστρια στο διαμέρισμα της Ερ (βορειοδυτικά), κατέθεσε επί σχεδόν επτά ώρες στους ανακριτές της Ταξιαρχίας Καταπολέμησης της Εγκληματικότητας κατά του Ατόμου (BRDP), διευκρίνισε η πηγή.

Η ακρόαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε η εισαγγελία του Παρισιού μετά τη μήνυση για απόπειρα βιασμού που υποβλήθηκε από την Τριστάν Μπανόν, 32 ετών, εναντίον του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Επανέλαβα στους αστυνομικούς ότι έχω ήδη πει στον Τύπο», είπε η κα. Μανσουρέ στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά την κατάθεσή της.

«Μου ζήτησαν διευκρινίσεις για τα στοιχεία που φαίνονταν αντιφατικά, κατά την ανάγνωση των άρθρων των εφημερίδων. Τις έκανα», είπε, προσθέτοντας «ότι έδωσε στην αστυνομία τα ονόματα ενός ορισμένου αριθμού πρωταγωνιστών που έπαιξαν κάποιο ρόλο στην υπόθεση».

Η Τριστάν Μπανόν κατηγορεί τον Ντομινίκ Στρος-Καν, 62 ετών, ότι προσπάθησε να την βιάσει τον Φεβρουάριο του 2003 σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού σε μια συνάντηση για μια συνέντευξη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του βιβλίου της, «Τα ομολογημένα σφάλματα… (στο αρσενικό)».
Η νεαρή γυναίκα κατέθεσε στην Δευτέρα στην αστυνομία.

Η Μανσουρέ, στην οποία η κόρη της εξομολογήθηκε το συμβάν αμέσως μετά την υποτιθέμενη απόπειρα βιασμού, είχε αποθαρρύνει την εποχή εκείνη την κόρη της να υποβάλει μήνυση.

Όμως, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι είναι «υπερήφανη» για τις νομικές διαδικασίες που κινήθηκαν από την κόρη της εναντίον του σοσιαλιστή πρώην υπουργού.

«Είμαι πολύ περήφανη που η κόρη μου ανήκει στο 10% των γυναικών που τολμούν να φτάσουν μέχρι το τέλος μια μήνυση για βιασμούς ή σεξουαλικές επιθέσεις», τόνισε.