Δεσμευμένο στο κεντρικό αρχείο του υπουργείου Άμυνας παραμένει όλο το έγγραφο υλικό που αφορά στη φύλαξη του φορτίου στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», σύμφωνα με πληροφορίες ενώ παράλληλα επισημαίνεται ότι τα έγγραφα χαίρουν απόλυτης προστασίας σύμφωνα με τις νενομισμένες διαδικασίες.

Αναφορικά με αυτό το θέμα ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε πως μόνο η αστυνομία μπορεί να αναλάβει το τιτάνιο έργο της ποινικής διερεύνησης εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να ανατεθεί μια τέτοιας έκτασης υπόθεση σε ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.

Μάλιστα, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι το απόγευμα θα έχει την πρώτη σύσκεψη με την Αστυνομία για μεθόδευση της διερεύνησης τονίζοντας πως ο Δημήτρης Χριστόφιας αναμένεται να προωθήσει το διορισμό ερευνητικής επιτροπής, με οδηγίες να καταλήξει σε αποφάσεις το ταχύτερο δυνατό.

Καταλήγοντας, ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε πως ο ίδιος εισηγήθηκε η επιτροπή να είναι μονομελής και ταυτόχρονα να διοριστούν και εμπειρογνώμονες βοηθοί ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι κατά τη διερεύνηση θα διασφαλιστούν η αντικειμενικότητα, η ορθότητα, η αξιοπιστία και η ταχύτητα της διαδικασίας.