Εφόδους σε χώρους εκπαίδευσης παιδιών από άνδρες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε γειτονιές της Κωνσταντινούπολης έκανε μέσα στο Σαββατοκύριακο η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία, συλλαμβάνοντας 29 ενηλίκους και 24 παιδιά και έφηβους, σύμφωνα με τη hurriyet.

Στην περιοχή Πεντίκ και σε ένα πολυτελές σύμπλεγμα κτιρίων στη γειτονιά Μπασακσεχίρ της Κωνσταντινούπολης, μέσα σε σπίτια και κυρίως σε υπόγεια, εκπαίδευαν οι τζιχαντιστές τα παιδιά.

Οι αρχές παρακολουθούσαν σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα εδώ και καιρό τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης ομάδας των τζιχαντιστών, η οποία αποτελούνταν κυρίως από μαχητές με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.

Οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε συνολικά 13 διευθύνσεις στο Πεντίκ και σε άλλες 5 διευθύνσεις στο Καγιασεχίρ, όταν αντιλήφθηκαν ότι εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για να φύγουν για τη Συρία και το Ιράκ.

Οι επικεφαλής είχαν νοικιάσει εδώ και μήνες τα σπίτια, κυρίως υπόγεια, και είχαν κάνει τις απαραίτητες μετατροπές για να λειτουργούν ως χώροι κατήχησης και εκπαίδευσης. Μεταξύ των ευρημάτων ήταν λεπτομερείς χάρτες με συγκεκριμένες εμπόλεμες περιοχές της Συρίας και του Ιράκ στις οποίες θα μετέβαιναν τα μέλη του πυρήνα αυτού των τζιχαντιστών καθώς και αρκετά έγγραφα με τα ονόματα και τα στοιχεία των ανθρώπων με τους οποίους θα έρχονταν ή είχαν έρθει σε επαφή.