Οι λίβυοι εξεγερμένοι προσπάθησαν σήμερα να απωθήσουν τις δυνάμεις που παραμένουν πιστές στον λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι κοντά στην Γκουάλιχ, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης, την οποία κατέλαβαν την Τετάρτη οι αντικαθεστωτικοί.

«Από τις δύο το πρωί οι δυνάμεις του Καντάφι χτυπούν με πυραύλους Γκραντ και αντιαρματικά», δήλωσε ο Ουάελ Μπράχεν, επικεφαλής μίας μικρής ομάδας εξεγερμένων από την Γκουάλιχ επισημαίνοντας ότι «οι μάχες ξεκίνησαν στις 05:00 το πρωί όταν οι εξεγερμένοι εξαπέλυσαν μία επίθεση».

Σύμφωνα με τον Μπράχεν, οι επιθέσεις των δυνάμεων του Καντάφι είχαν στόχο επίσης το δρόμο που ενώνει την Κέκλαχ με την αλ Ασάμπαα, 17 χιλιόμετρα από την Γκουάλιχ, την οποία οι δυνάμεις του Καντάφι προσπαθούν να ανακαταλάβουν.

Οι εξεγερμένοι πήραν υπό τον έλεγχό τους την Τετάρτη την Γκουάλιχ και δήλωσαν ότι ο επόμενος στόχος τους είναι η αλ Ασάμπαα, απ’ όπου θα προχωρήσουν προς την Γαριάν, 20 χιλιόμετρα πιο μακριά, την τελευταία μεγάλη πόλη νότια της Τρίπολης.

Επιπλέον τέσσερις εξεγερμένοι σκοτώθηκαν και 22 ακόμη τραυματίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα σε μάχες με τις κυβερνητικές δυνάμεις στην πόλη Ζλίτεν, σύμφωνα με ανακοίνωση των εξεγερμένων.