Με εκατοντάδες συλλήψεις απάντησε η αστυνομία της Μαλαισίας στους επίδοξους διαδηλωτές που σχεδίαζαν να διαμαρτυρηθούν κατά του πρωθυπουργού Νατζίμπ Ναζάκ, ο οποίος θέλει να προχωρήσει σε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Χιλιάδες αστυνομικοί, ορισμένοι σε φορτηγά τα οποία είναι εφοδιασμένα με υδραντλίες, έκαναν την εμφάνισή τους στην Κουάλα Λουμπούρ και έστησαν οδοφράγματα για να αποτρέψουν τη διαδήλωση. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 440 συλλήψεις.
Μια μεγάλη συμμετοχή στη διαδήλωση θα σημαίνει ότι ο κυβερνών συναπισμός Εθνικό Μέτωπο χάνει έδαφος, γεγονός που θα κάνει τον Νατζίμπ να σκεφτεί το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και καθυστέρησης των επώδυνων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θεωρούνται σημαντικές για την προσέλκυση σημαντικών ξένων επενδύσεων.

Αξιωματούχοι κατηγορούν τους οργανωτές της διαδήλωσης ότι απειλούν την εθνική ασφάλεια και ότι επιδιώκουν την ανατροπή της κυβέρνησης, αλλά η αντιπολίτευση τονίζει ότι αυτό που επιδιώκει είναι εκλογικές μεταρρυθμίσεις και «περισσότερη δημοκρατία».