Ο 35χρονος σκιέρ Tomas Bergemalm, που ασχολείται με το άθλημα από τα 15 του χρόνια, αποφάσισε προτού γίνει ένας πατροπαράδοτος οικογενειάρχης να επιχειρήσει μία τελευταία «τρέλα».

Πραγματοποίησε με επιτυχία άλμα με διαφορά ύψους 183 μέτρων στην κοιλάδα Blanche στο Chamonix, επιστρέφοντας έτσι σώος και αβλαβής στη γυναίκα και στο παιδί του.

Το συγκεκριμένο άλμα αποτελούσε ένα όραμα για τον ίδιο και τον φωτογράφο φίλο του Patrick Lindqvist, να δώσουν ένα διαφορετικό άρωμα στο άθλημα και να το φτάσουν στα άκρα.

Ο κύριος Bergemalm που έχει κατέβει τις περισσότερες πλαγιές σε όλο τον πλανήτη, πριν από το άλμα είχαν προηγηθεί αμέτρητες συζητήσεις με τον φίλο για το εάν θα μπορούσαν να πάρουν ικανοποιητικές λήψεις από το εγχείρημα, καθώς και τι είδους προετοιμασία χρειάζονταν.

Αφού σκέφτηκαν όλες τις παραμέτρους και το αποφάσισαν ο Bergemalm ξεκίνησε μία 5μηνη προετοιμασία στο Chamomix στην Γαλλία και όταν αισθάνθηκε έτοιμος πραγματοποίησε το άλμα. Όλα πήγαν μια χαρά και χάρισε σε μας αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες.