«Χούλιγκαν» αποκάλεσε του φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς ο οποίος απείλησε με απέλαση όσους σκοπεύουν να συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τα αεροσκάφη που θα φτάσουν την Παρασκευή στο Μπεν Γκουριόν από την Ευρώπη θα κατευθυνθούν σε ξεχωριστό τερματικό σταθμό και όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Ωστόσο, οι απτόητοι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ανακοίνωσαν μέσω του διαδικτύου με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους ότι σκοπεύουν να φτάσουν «κατά εκατοντάδες» στο Τελ-Αβίβ στις 8 Ιουλίου με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Επίσης στη ιστοσελίδα τονίζεται: «Δεν θα κρύψουμε το γεγονός ότι ερχόμαστε για να επισκεφθούμε τους Παλαιστίνιους φίλους μας. Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας αρνηθεί την είσοδο στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη»

Σύμφωνα με τους οργανωτές περίπου 300 Γάλλοι και αδιευκρίνιστος αριθμός Βέλγων, Γερμανών, Βρετανών, Αμερικανών και Ιταλών θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη».