Η ΠΔΓΜ προειδοποίησε πως ξεμένει από τραίνα (!) για τη μεταφορά των χιλιάδων Σύρων προσφύγων που κατευθύνονται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και απηύθυνε έκκληση στις γειτονικές της χώρας να βοηθήσουν ώστε να αντιμετωπιστεί η «ανησυχητική κατάσταση», όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Εταιρεία Σιδηροδρόμων δεν έχει άλλη χωρητικότητα για να μεταφέρει όλους εκείνους που θέλουν να ταξιδέψουν προς χώρες της δυτικής Ευρώπης», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Telma ο επικεφαλής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Νικόλα Κοστόβ.

«Η κατάσταση είναι ανησυχητική», πρόσθεσε ο Κοστόβ αναφερόμενος στην εισροή μεταναστών που έχει ήδη οδηγήσει χιλιάδες πρόσφυγες στη Γευγελή στα σύνορα με την Ελλάδα, όπου μπαίνουν στα τραίνα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους βόρεια προς τη Σερβία και τελικά την ΕΕ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως τα Σκόπια έχουν ζητήσει από τις γειτονικές χώρες να στείλουν περισσότερους συρμούς αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει ανταποκριθεί καμία.

«Όλοι οι πόροι έχουν εξαντληθεί και η κατάσταση μόνο χειρότερη θα γίνει τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε καθώς νέο κύμα προσφύγων από την Ελλάδα αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει πως «η ελληνική κυβέρνηση μεταφέρει χιλιάδες πρόσφυγες με πλοίο από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου μπαίνουν σε λεωφορεία με προορισμό τα σύνορα με την ΠΓΔΜ»